Skip to content

NIEUWS

PERSBERICHT – Start glasvezelaanleg in kernen Borger-Odoorn

Borger-Odoorn – Inwoners van de kernen Exloo, Odoorn, Borger, Buinen en Drouwen krijgen glasvezel. Glaspoort heeft Digitale Stad opdracht gegeven om het glasvezelnetwerk aan te leggen. Digitale Stad heeft reeds glasvezel uitgerold in het buitengebied en een aantal kleine kernen in Borger-Odoorn. Nu worden de laatste 4.300 adressen aangesloten waarbij de betreffende bewoners een gratis aansluiting krijgen.

Glaspoort is een joint venture van APG (de pensioenuitvoerder van ABP) en KPN, die zich richt op de aanleg van glasvezel in kleinere gemeenten, landelijke gebieden en op bedrijventerreinen. Voor de aanleg in de kernen van de gemeente Borger Odoorn is Glaspoort een samenwerking aangegaan met Digitale Stad. Digitale Stad was de afgelopen twee jaar reeds actief in de gemeente Borger-Odoorn met de uitrol van glasvezel in het buitengebied en een aantal kleine kernen en is daarom goed bekend in de gemeente zodat er snel gestart kan worden met de uitrol.

Versnelde uitrol van glasvezel

“In januari gaan we starten met uitrol in de kernen Exloo en Odoorn om later in 2022 de andere drie kernen op te pakken. Eerst gaan we alle adressen langs om samen met bewoners te kijken waar de glasvezel aansluiting afgemonteerd kan worden. Daarna zullen we starten met graafwerkzaamheden om uiteindelijk glasvezel op klantafspraak af te monteren in alle huizen.” zegt Richard Dusink, directeur van Digitale Stad.

Het is de ambitie van Glaspoort om in de komende jaren meer dan 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven aan te sluiten op glasvezel. “Digitale Stad is een bekende naam in de gemeente Borger-Odoorn. Dit maakt het mogelijk om onze krachten te bundelen en nog sneller van start te gaan met de uitrol van glasvezel. Doel is om zoveel mogelijk huishoudens in de loop van 2022 aan te sluiten. Digitale Stad zal veel aandacht besteden aan de communicatie met bewoners, zodat zij goed geïnformeerd worden over het aanlegproces en de uitrolplanning op hun adres.” zegt Jan Willem Scheerder, CEO van Glaspoort.

Open glasvezelnetwerk

Op het glasvezelnetwerk dat aangelegd wordt in opdracht van Glaspoort hebben consumenten keuzevrijheid wat betreft providers. Er kan o.a. gekozen worden uit providers zoals KPN, Solcon, Freedom, Youfone, Budget, Helden van Nu en Kliksafe. Bestaande klanten op het huidige koper-netwerk worden geüpgraded naar het glasvezelnetwerk.

Contactinformatie:
Digitale Stad | Richard Dusink |  info@digitale-stad.nl | T. 085-4858585

   

Back To Top