Ga naar hoofdinhoud

GLASVEZEL

ALLES OVER GLASVEZEL EN DE AANLEG ERVAN

Wat is glasvezel eigenlijk?

Glasvezel is krachtig internet waarbij data via vezels van glas met de snelheid van het licht wordt uitgewisseld. Dit gaat met een knipperende laser, een slimme techniek zodat je met glasvezel supersnel kunt internetten. Vanwege de hoge snelheid en bandbreedte is glasvezel het netwerk van vandaag én van de toekomst. Want alleen glasvezel kan de stijgende datavraag in ons land aan. Dit betrouwbare netwerk hapert geen moment en zorgt ervoor dat al je apparaten snel en stabiel internet hebben.

VOORDELEN VAN GLASVEZEL

Digitale Stad verzorgt glasvezelprojecten in het buitengebied, in dorpskernen en op bedrijventerreinen. De taak van Digitale Stad is om de consument of het bedrijf in de breedste zin van het woord oplossingen te bieden op het gebied van connectiviteit. Zo leggen wij, in samenwerking met onze gerenommeerde partners, glasvezelnetwerken aan in buitengebieden en dorpskernen, bouwen wij glasvezelnetwerken specifiek voor industriegebieden en leveren wij zakelijke telecom diensten, denk hierbij aan telefonie, werkplekbeheer, beveiliging etc.

SUPERSNEL INTERNET
MET Z’N ALLEN TEGELIJKERTIJD UP- EN DOWNLOADEN MET MINIMAAL 100 TOT MAXIMAAL 500 MB

U wilt toch kunnen doorwerken vanaf de thuiswerkplek als de kinderen aan het Netflixen zijn? Met glasvezel kunnen gezinsleden tegelijkertijd surfen, downloaden, gamen en naar hun favoriete film kijken.

HAARSCHERP BEELD

Ultra HDTV’s, maar ook beamers, krijgen een steeds hogere beeldkwaliteit. Nu is dat 4K, in de toekomst 8K. Wilt u niet alleen nu maar ook later het allerscherpste beeld ervaren zonder blokkerige beelden? Dat kan met glasvezel van Digitale Stad!

KRAAKHELDERE TELEFONIE
ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN VAN VASTE TELEFONIE ZOALS U NOG NOOIT HEEFT ERVAREN

Vaste telefonie via glasvezel van Digitale Stad is telefonie, zoals u nog nooit heeft ervaren. Kraakheldere spraak, zonder ruis of vervorming. Alsof de persoon met wie u spreekt, in dezelfde ruimte aanwezig is.

IDEAAL VOOR DE THUISWERKPLEK

Net zo snel kunnen samenwerken als op kantoor. Want wie weet is het thuiswerken wel gaan bevallen en heb je glasvezel ook nodig voor superieur online vergaderen.

aanleg-5-1140x1140-zo-pakkenwehetaan

ZO PAKKEN WE HET AAN
GEEN GEDOE, BEHOUD UW E-MAILADRES*

De glasvezeldienstverlening van Digitale Stad wordt geleverd door KPN over een gloednieuw aan te leggen, open glasvezelnetwerk. Het voordeel van ‘open’ is dat u zelf uw provider kiest; KPN, XS4ALL, Tele2, Telfort, T-Mobile of een van de vele andere providers. U hoeft dus niet van provider te wisselen en u kunt uw e-mailadres behouden. Mits uw provider is aangesloten op het netwerk.

* Met uitzondering van providers die niet aangesloten zijn bij het open netwerk.

aanleg-1-1140x1140-inventarisatie

INVENTARISATIE
AFSTEMMING VOORAF, SAMEN MET EEN EXPERT

Duidelijkheid, daar houden we van. Daarom inventariseert een expert vooraf samen met u waar de glasvezelmodem gemonteerd moet worden en waar de glasvezelkabel uw woning binnenkomt. Niet thuis? Dan laten we een kaartje voor u achter.

aanleg-2-1140x1140-tuinboring

TUINBORING
WIJ WETEN BIJNA ALLES…

De glasvezelkabel willen we zo efficiënt mogelijk en zonder schade te veroorzaken bij uw woning brengen. Gelukkig weten we via registratiesysteem “Klic” waar alle huidige kabels en leidingen zich bevinden. Heeft u ooit op uw erf een ongeregistreerde kabel of leiding gelegd? Geef het dan vooraf door aan onze expert.

aanleg-3-1140x1140-aansluiten

AANSLUITEN
NA DE AANLEG STEEKT ER EEN KLEIN STUKJE ORANJE GLASVEZELKABEL UIT DE GROND

Belangrijk: verwijder het oranje stukje kabel niet! We hebben dit nodig voor de aansluiting in uw woning. De monteur zal de kabel uw woning binnenbrengen en de glasvezelmodem plaatsen. Als u niet thuis bent, vindt u een ‘niet-thuis-kaart’ in de brievenbus. We proberen het dan later nog eens. Lopen we u nogmaals mis, dan bellen we u om een nieuwe afspraak te maken. Na de plaatsing kunt u nog geen glasvezelabonnement aanvragen!

aanleg-4-1140x1140-activeren

ACTIVEREN
U ONTVANGT BERICHT VAN ONS, ZODRA HET NETWERK GEREED IS EN GEACTIVEERD

Op dit moment kunt u een glasvezelabonnement afsluiten bij een provider naar keuze. Ook wordt de afgesproken automatische incasso voor de aansluitkosten aangekondigd. Blijft u bij uw huidige provider? Dan is de overstap nog gemakkelijker. Stapt u over? Dan kunt u gebruikmaken van de overstapservice van enkele providers. Na het afsluiten van uw abonnement, komt er een monteur bij u langs om uw aansluiting te activeren.

KIEZEN VOOR DIGITALE STAD BETEKENT ALLE KEUZEVRIJHEID!

Bij Digitale Stad krijgt u alle vrijheid om uw favoriete provider te kiezen. U kunt een abonnement afsluiten als het tracé naar uw adres gereed en operationeel is. U ontvangt van ons een bericht wanneer uw aansluiting beschikbaar is en u een abonnement kunt afsluiten.

Per regio kunnen kleine verschillen bestaan in het aanbod van providers. De meeste providers leveren landelijk, maar sommige providers leveren niet in alle regio’s. U kunt bij een provider de postcodecheck doen om zeker te zijn.
Indien u verschillende providers wilt vergelijken dan kan onze vergelijkingssite u daar wellicht bij helpen. De prijzen van de providers zijn de prijzen van dit moment en kunnen afwijken op het moment dat u een abonnement afsluit. U kunt in onze vergelijker de providers en de abonnementen vergelijken en direct bestellen bij de provider van uw voorkeur. Wel zo gemakkelijk.

Heeft u een extra aansluiting (bijvoorbeeld met toevoeging K01) dan adviseren wij om telefonisch bij een provider een abonnement af te sluiten. Bij de provider dienen ze dan eerst uw huisnummer in te voeren, in een later stadium kunnen ze dan de juiste aansluiting selecteren.

 

AANVRAAG PERSOONLIJK ADVIESGESPREK

Indien wij (onlangs) de glasvezelaansluiting op uw adres hebben opgeleverd, heeft u de mogelijkheid om een overeenkomst af te sluiten met één van de beschikbare providers.

Wilt u weten welk abonnement het beste bij u past? Vul dan onderstaande gegevens in. U wordt uiterlijk de volgende werkdag (of op het door u aangegeven tijdstip) door een externe adviseur gebeld voor een persoonlijk adviesgesprek.

  MaDiWoDoVrgeen voorkeur


  13-1515-17geen voorkeur

  ONZE GEGEVENS

  Digitale Stad (Optimore BV)

  Plesmanstraat 6B
  3833 LA Leusden

  Tel: 085-4858585
  KvK nr: 70075735

  SOCIAL MEDIA
  U kunt ons ook bereiken via social media!

  Facebook LinkedIn

  BENT U KLAAR VOOR SUPERSNEL INTERNET, HAARSCHERPE TV EN KRAAKHELDERE TELEFONIE VAN DIGITALE STAD?

  Back To Top