Skip to content

GLASVEZEL

ALLES OVER GLASVEZEL EN DE PROVIDERS

Netwerk van de toekomst!

Glasvezel, ook wel fiber genoemd, is een haarfijne vezel van glas waarmee data met de snelheid van het licht wordt uitgewisseld. Dit gaat met een knipperende laser, een slimme techniek, waardoor je met glasvezel supersnel kunt internetten. Vanwege de hoge snelheid en bandbreedte is glasvezel het netwerk van vandaag én van de toekomst. Want alleen glasvezel kan de stijgende datavraag in ons land aan. Dit betrouwbare netwerk hapert geen moment en zorgt ervoor dat al je apparaten snel en stabiel internet hebben.

VOORDELEN VAN GLASVEZEL

Supersnel en betrouwbaar internet
Internetsnelheid tot 1 Gbit/s (1.000 Mbit/s) is mogelijk
Onbegrensde internetsnelheid in de toekomst
Maximale internetsnelheid is nog niet in zicht
Nieuwe en verbeterde diensten zijn beschikbaar
Videobellen op hoge kwaliteit wordt de nieuwe standaard
Duurzaam netwerk
Lichtsignaal verbruikt minder stroom/energie
Ruime keuze aan serviceproviders
Onderlinge concurrentie zorgt voor het beste aanbod

SUPERSNEL INTERNET

Internetsnelheid tot 1.000 Mbit/s is mogelijk
Download- en upload snelheid zijn gelijk
Haarscherp TV-kijken in 4K
Non-stop streamen en gamen
Aansluiten van ‘slimme’ apparaten

ONBEGRENSDE INTERNETSNELHEID

Bestandsgrootte groeit jaarlijks 50-75%
Grens van internetsnelheid is niet in zicht

NIEUWE EN VERBETERDE DIENSTEN BESCHIKBAAR

Videobellen op hoge kwaliteit wordt normaal
Streamen van 4K en 8K video en games
Cloudopslag ook voor grote bestanden
Smart Home toepassingen worden uitgebreid

DUURZAAM NETWERK

Data verzenden door licht- i.p.v. stroomsignaal
Lichtsignaal is veel sneller dan stroomsignaal
Lichtsignaal verbruikt minder stroom/energie

RUIME KEUZE AAN SERVICEPROVIDERS

Concurrentie tussen providers
Concurrentie zorgt voor het beste aanbod
Concurrentie zorgt voor de beste prijzen

aanleg-5-1140x1140-zo-pakkenwehetaan

AANLEG OPEN GLASVEZELNETWERK
NIEUW E-MAILADRES IS NIET NODIG*

Het glasvezelnetwerk wordt allereerst langs de openbare weg aangelegd. Iedere aansluiting heeft zijn eigen glasvezel tussen de wijkcentrale en de woning. Er moeten veel meters gegraven worden om de glasvezelkabel bij alle aan te sluiten adressen te krijgen. Digitale Stad legt een ‘open’ netwerk aan. Het voordeel van ‘open’ is dat u zelf uw provider kiest: KPN, Solcon, T-Mobile, Online.nl, Budget Alles in 1, of een van de vele andere providers. In veel gevallen hoeft u niet van provider te wisselen en kunt u uw e-mailadres behouden.

* Met uitzondering van providers die geen diensten leveren op het open netwerk.

aanleg-4-1140x1140-activeren

INVENTARISATIE
AFSTEMMING VOORAF, SAMEN MET EEN EXPERT

Duidelijkheid, daar houden we van. Daarom inventariseert een expert, de glasvezelvoorbereider, samen met u waar het glasvezelaansluitpunt (FTU) afgemonteerd moet worden en waar de glasvezelkabel uw woning binnenkomt. Daarna kan de provider een modem aansluiten op de FTU. Niet thuis? Dan laten we een kaartje voor u achter.

aanleg-2-1140x1140-tuinboring

TUINBORING
WIJ WETEN BIJNA ALLES...

Wij willen de glasvezelkabel zo efficiënt mogelijk en zonder schade te veroorzaken bij uw woning brengen. Gelukkig weten we via het landelijke registratiesysteem ‘KLIC’ waar alle huidige kabels en leidingen zich bevinden. Heeft u ooit zelf op uw erf een ongeregistreerde kabel of leiding gelegd? Geef het dan bij de inventarisatie door aan onze glasvezelvoorbereider.

aanleg-3-1140x1140-aansluiten

AANSLUITEN
EEN STUKJE ORANJE KABEL STEEKT UIT DE GROND

Belangrijk: verwijder het stukje oranje kabel niet! We hebben dit nodig voor de aansluiting in uw woning. De monteur zal de kabel uw woning binnenbrengen en de FTU plaatsen. U ontvangt van ons een afspraak-voorstel voor het moment waarop de monteur langs kan komen. Als u niet thuis bent, dan vragen we u om contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak. Na montage van de FTU kunt u nog niet direct een glasvezelabonnement aanvragen! Dat kan 5 tot 10 werkdagen duren.

aanleg-4-1140x1140-activeren

ACTIVEREN
U ONTVANGT BERICHT ZODRA UW ADRES ACTIEF IS

Zodra uw adres actief is, kunt u een glasvezelabonnement afsluiten bij een provider naar keuze. Ook wordt de afgesproken automatische incasso voor de aansluitkosten (indien van toepassing) aangekondigd. Blijft u bij uw huidige provider? Dan is de overstap heel eenvoudig. Stapt u over? Dan kunt u veelal gebruikmaken van de overstapservice van providers. Na het afsluiten van uw abonnement, komt er een monteur bij u langs om uw aansluiting te activeren.

MET GLASVEZEL VAN DIGITALE STAD HEEFT U VRIJE PROVIDERKEUZE!

Bij Digitale Stad krijgt u alle vrijheid om uw favoriete provider te kiezen. U kunt een abonnement afsluiten als het tracé naar uw adres gereed en operationeel is. U ontvangt van ons een bericht wanneer uw aansluiting beschikbaar is en u een abonnement kunt afsluiten.

Per regio kunnen kleine verschillen bestaan in het aanbod van providers. De meeste providers leveren landelijk, maar sommige providers leveren niet in alle regio’s. U kunt bij een provider de postcodecheck doen om zeker te zijn.
Indien u verschillende providers wilt vergelijken dan kan een prijsvergelijker u daar wellicht bij helpen. De prijzen en voorwaarden van de providers worden continu up-to-date gehouden, maar uiteindelijk zijn de prijzen die door de provider worden gemeld bepalend. U kunt in de prijsvergelijker de providers en de voorwaarden vergelijken en direct bestellen bij de provider van uw voorkeur. Wel zo gemakkelijk.

Heeft u een extra aansluiting (bijvoorbeeld met toevoeging K01) dan adviseren wij om telefonisch bij een provider een abonnement af te sluiten. Bij de provider dienen ze dan eerst uw huisnummer in te voeren, in een later stadium kunnen ze dan de juiste aansluiting selecteren.

 

AANVRAAG PERSOONLIJK ADVIESGESPREK

Indien wij (onlangs) de glasvezelaansluiting op uw adres hebben opgeleverd, heeft u de mogelijkheid om een overeenkomst af te sluiten met één van de beschikbare providers.

Wilt u weten welk abonnement het beste bij u past? Vul dan onderstaande gegevens in. U wordt uiterlijk de volgende werkdag (of op het door u aangegeven tijdstip) door een externe adviseur gebeld voor een persoonlijk adviesgesprek.

  MaDiWoDoVrgeen voorkeur


  13-1515-17geen voorkeur

  ONZE GEGEVENS

  Digitale Stad B.V.
  Plesmanstraat 6 B
  3833 LA  Leusden
  KVK nr.: 70075735

  SOCIAL MEDIA
  U kunt ons ook bereiken via social media!

  BENT U KLAAR VOOR SUPERSNEL INTERNET, HAARSCHERPE TV EN KRAAKHELDERE TELEFONIE VAN DIGITALE STAD?

  Back To Top