skip to Main Content

SUPERSNEL INTERNET, HAARSCHERPE TV EN KRAAKHELDERE TELEFONIE

KIES VOOR
DIGITALE STAD
HEERENVEEN

Image 1@2x
Vinkbox - Digitale Stad

CONTROLEER HIER UW POSTCODE
Om te controleren of uw adres klaar is voor onze glasvezel aansluiting vult u hier uw adres in:

Er is een probleem opgetreden bij het ophalen van de postcode informatie. Uw adres is bij ons niet bekend. U kunt het contactformulier invullen om te kijken of we u aan kunnen sluiten. Uw adres kan (waarschijnlijk) aangesloten worden op het glasvezelnetwerk. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte. Uw glasvezelaansluiting is gereed maar nog niet geactiveerd. Om de verbinding te activeren kunt u contact met ons opnemen.
Gefeliciteerd! U heeft een glasvezelaansluiting, kijk hier naar de mogelijkheden op uw adres.
Uw glasvezelaansluiting is gereed maar nog niet geactiveerd. Om de verbinding te activeren kunt u zich inschrijven. Uw adres kan aangesloten worden op het glasvezelnetwerk. Schrijf u in via het inschijfformulier.

Glasvezel in het buitengebied van Heerenveen komt eraan!

Goed nieuws! Digitale Stad gaat glasvezel aanleggen in het buitengebied van de gemeente Heerenveen. Alle inwoners krijgen de mogelijkheid om in te schrijven voor een aansluiting op het open glasvezelnetwerk van Digitale Stad. We onderscheiden in het buitengebied twee soorten adressen: witte en grijze adressen. De witte adressen zijn die adressen waar nog geen enkele vorm van snel internet beschikbaar is. Grijze adressen hebben al wel de beschikking over een snellere internet verbinding (bijvoorbeeld coaxkabel), maar nog geen glasvezelverbinding.

De grijze adressen worden kosteloos aangesloten op het glasvezelnetwerk van Digitale Stad. De witte adressen hebben eerder een voorstel voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord ontvangen. Kabelnoord heeft op 15 september 2020 echter laten weten zich terug te trekken voor wat betreft de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Heerenveen. De kosten voor een aansluiting op het glasvezelnetwerk van Digitale Stad voor de witte adressen zijn vrijwel gelijk aan het aanbod dat Kabelnoord heeft gedaan. Bewoners van de witte adressen kunnen kiezen tussen een maandelijkse vastrechtvergoeding van € 12,50 (inclusief BTW) of een eenmalige afkoop van de vastrechtvergoeding voor € 1.800,- (inclusief BTW).

Digitale Stad sluit zowel de witte als grijze adressen in het projectgebied aan op haar glasvezelnetwerk en is reeds gestart met de voorbereidingen voor de aanleg. In de eerste fase worden de adressen aan de oostzijde van Heerenveen aangesloten. In de tweede fase zijn de adressen aan de noordzijde van Heerenveen aan de beurt. Zodra de voorbereidingen voor de eerste fase zijn afgerond en de benodigde vergunningen zijn verkregen wordt gestart met het schouwen van alle adressen in het projectgebied. U wordt hierover nader geïnformeerd. De tweede fase volgt op een later moment.

U kunt zich vanaf heden via onze website inschrijven voor een aansluiting op het glasvezelnetwerk van Digitale Stad. Deze inschrijving betreft alleen de inschrijving voor een glasvezelaansluiting. U hoeft (nog) geen abonnement af te sluiten bij een provider. Zodra de glasvezelaansluiting in uw woning werkend is opgeleverd kunt u een abonnement bij een provider naar keuze afsluiten.

EINDELOOS NETFLIXEN & SUPERSNEL INTERNET

1 - Geenverplichtabonnement
Geen verplicht abonnement
3 - Providerkeuze
Kies zelf uw favoriete provider
5 - Meerwaardewoning
Meerwaarde voor uw woning
2 - Scherpetarieven
Scherpe tarieven
4 - Behoudmailadres
Behoud van uw e-mailadres
6 - Geenbijkomendekosten
Geen bijkomende kosten

BUITENGEBIED KRIJGT GLASVEZEL!

Aanmeldingspercentage tot nu toe:

Development
100%
75%
50%
25%

De schouwer komt op korte termijn bij u langs, u hoeft hier niets voor aan te vragen.

Digitale Stad is op dit moment druk bezig met alle voorbereidingen. De engineers zijn het netwerk aan het uittekenen en de overeenkomst met de gemeente is ondertekend.

Op korte termijn starten we met het schouwen van de ca. 8900 adressen. De schouwer gaat samen met u kijken naar de locatie in de woning waar de glasvezelaansluiting moet komen, hoe de kabel de woning binnen kan komen en waar bij de aanleg rekening mee gehouden moet worden. U ontvangt direct het schouwrapport op het opgegeven e-mail adres.

Er moeten ca. 8900 adressen bezocht en geschouwd worden, het hele proces zal een aantal maanden in beslag nemen. Ondertussen beginnen we uiteraard al wel met de werkzaamheden om het netwerk uit te rollen langs de openbare wegen.

De schouwers die in uw regio aan de slag gaan zijn op dit moment:

  • Ries van dijk
  • Herman Gerritsen
  • Gerald stuifzand
  • Sander Bergenhenegouwen

Er zullen extra schouwers ingezet worden. Twijfelt u of de persoon aan uw deur in opdracht van ons werkt? Bel of mail ons gerust.

Op dit moment is het niet mogelijk om een afspraak te maken voor de schouw. We zullen in eerste instantie deur-aan-deur door de gemeente gaan. Bent u niet thuis op het moment dat schouwer langs komt dan laat de schouwer een kaart achter om een afspraak te maken.

“IK BEN NU VEEL BETER
BEREIKBAAR VOOR MIJN
KINDEREN EN
KLEINKINDEREN!”

Ans Bakker, Rivierenland

“IK KAN NU
VEEL BETER
VAN HUIS UIT
WERKEN!”

Martijn Spekman, Zevenaar

BENT U KLAAR VOOR SUPERSNEL INTERNET, HAARSCHERPE TV EN KRAAKHELDERE TELEFONIE VAN DIGITALE STAD?

NIEUWS

Digitale Stad is woensdag gestart met de aanleg van glasvezel in het buitengebied en de dorpen in de gemeente Heerenveen.…

Heerenveen – Digitale Stad gaat een glasvezelnetwerk aanleggen in de dorpen en het buitengebied van Heerenveen. Zodra de afspraken met…

Back To Top