Skip to content

HEERENVEEN

SUPERSNEL GLASVEZEL

VRIJE PROVIDERKEUZE

PERFECTE KWALITEIT

CONTROLEER HIER UW POSTCODE
Om te controleren of uw adres klaar is voor onze glasvezel aansluiting vult u hier uw adres in:

Er is een probleem opgetreden bij het ophalen van de postcode informatie. Uw adres is bij ons niet bekend. U kunt het contactformulier invullen om te kijken of we u aan kunnen sluiten. Uw adres kan (waarschijnlijk) aangesloten worden op het glasvezelnetwerk. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte. Uw glasvezelaansluiting is gereed maar nog niet geactiveerd. Om de verbinding te activeren kunt u contact met ons opnemen.
Gefeliciteerd! U heeft een glasvezelaansluiting, kijk hier naar de mogelijkheden op uw adres.
Uw glasvezelaansluiting is gereed maar nog niet geactiveerd. Om de verbinding te activeren kunt u zich inschrijven. Uw adres kan aangesloten worden op het glasvezelnetwerk. Schrijf u in via het inschijfformulier.

Glasvezelaanleg in het buitengebied van Heerenveen nadert voltooiing.

Digitale Stad is eind 2020 gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied en in de kernen van Heerenveen Oost. Later is het glasvezelnetwerk ook in Heerenveen Noord aangelegd. Alle adressen die toestemming hebben gegeven worden gratis aangesloten op het open glasvezelnetwerk van Digitale Stad.

Het project is bijna voltooid. Ruim 90% van alle adressen heeft gekozen voor een aansluiting op het glasvezelnetwerk. In de loop van 2023 moet daarvan nog ongeveer 10% worden aangesloten.

BUITENGEBIED KRIJGT GLASVEZEL!

Aanmeldingspercentage tot nu toe:

Development
100%
75%
50%
25%

We onderscheiden in regio Heerenveen 'witte' en 'grijze' adressen.

Voor de aanleg onderscheiden we in regio Heerenveen twee soorten adressen: witte en grijze adressen. De witte adressen zijn die adressen waar naast glasvezel geen enkele vorm van snel internet beschikbaar is. De grijze adressen hebben naast glasvezel ook de beschikking over een andere snellere internet verbinding (bijvoorbeeld coaxkabel).

Alle adressen (wit en grijs) zijn gratis aangesloten. Om de aansluiting te gebruiken vragen wij de bewoners van de witte adressen om zich via onze website aan te melden. Na aanmelding wordt de aansluiting vrijgegeven voor gebruik. Bewoners van de witte adressen betalen vanaf 1 januari 2023 voor het gebruik van de glasvezelaansluiting een maandelijkse vastrechtvergoeding van € 14,52 (inclusief BTW, jaarlijks geïndexeerd). Het is ook mogelijk om de vastrechtvergoeding eenmalig af te kopen voor € 1.800,- (inclusief BTW).
De bewoners van de grijze adressen kunnen de aansluiting direct na oplevering gebruiken en kunnen een glasvezelabonnement afsluiten bij een provider. Een bewoner van een grijs adres hoeft zich niet aan te melden en hoeft dus niets te betalen voor de aansluiting, ongeacht of de aansluiting wel of niet wordt gebruikt.

“IK BEN NU VEEL BETER
BEREIKBAAR VOOR MIJN
KINDEREN EN
KLEINKINDEREN!”

Ans Bakker, Rivierenland

“IK KAN NU
VEEL BETER
VAN HUIS UIT
WERKEN!”

Martijn Spekman, Zevenaar

BENT U KLAAR VOOR SUPERSNEL INTERNET, HAARSCHERPE TV EN KRAAKHELDERE TELEFONIE VAN DIGITALE STAD?

NIEUWS

Digitale Stad is woensdag gestart met de aanleg van glasvezel in het buitengebied en de dorpen in de gemeente Heerenveen.…

Heerenveen – Digitale Stad gaat een glasvezelnetwerk aanleggen in de dorpen en het buitengebied van Heerenveen. Zodra de afspraken met…

Back To Top