Skip to content

NIEUWS

PERSBERICHT – Glasvezel voor het buitengebied van Heerenveen

Heerenveen – Digitale Stad gaat een glasvezelnetwerk aanleggen in de dorpen en het buitengebied van Heerenveen. Zodra de afspraken met de gemeente zijn gemaakt en de benodigde vergunningen zijn verkregen start Digitale Stad met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Digitale Stad streeft ernaar om nog voor het einde van het jaar te starten met de aanleg, zodat de inwoners binnenkort kunnen genieten van de vele voordelen van het open glasvezelnetwerk van Digitale Stad.  

Open glasvezelnetwerk

Digitale Stad zal zowel de zogeheten witte als de grijze adressen in de dorpen en het buitengebied van Heerenveen aansluiten op haar glasvezelnetwerk. De witte adressen zijn die adressen waar nog geen enkele vorm van snel internet beschikbaar is. Grijze adressen hebben al wel de beschikking over een snellere internet verbinding (bijvoorbeeld coaxkabel), maar nog geen glasvezelverbinding. Het glasvezelnetwerk van Digitale Stad is een open netwerk. Dat betekent dat veel gerenommeerde serviceproviders hun diensten leveren over het netwerk, zoals KPN, T-Mobile, NLE, Oxxio en XS4ALL. Bewoners kiezen zelf de provider met het abonnement dat het beste bij hen past.

Doe de postcode check

Kabelnoord heeft besloten zich terug te trekken uit Heerenveen en hier geen glasvezelnetwerk in het buitengebied aan te leggen. Kabelnoord was alleen voornemens de witte adressen van glasvezel te voorzien. Bewoners die zich bij Kabelnoord hebben ingeschreven voor een glasvezelaansluiting kunnen zich tegen vergelijkbare voorwaarden inschrijven bij Digitale Stad.

Doe de postcodecheck op www.digitale-stad.nl/heerenveen om te zien of uw woning kan worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. De aansluitkosten voor de witte adressen bedragen eenmalig € 1800,= of een vastrechtvergoeding van € 12,50 per maand. De grijze adressen zullen kosteloos worden aangesloten op het glasvezelnetwerk van Digitale Stad.

Informatie voor inwoners

De aanleg van glasvezel brengt vragen met zich mee. Daarom staan de medewerkers van Digitale Stad voor inwoners klaar om alle vragen te beantwoorden en de voordelen van het open glasvezelnetwerk uit te leggen.

Informatie over het project en antwoorden op veelgestelde vragen is te vinden op onze website; www.digitale-stad.nl.

Verder kunnen inwoners vragen richten tot info@digitale-stad.nl of telefonisch via 085-4858585.

Back To Top