Skip to content

NIEUWS

PERSBERICHT – Glasvezel voor de dorpen in gemeente Westerveld

Westerveld – Digitale Stad gaat glasvezel aanleggen in de dorpen van de gemeente Westerveld. Hierna beschikken alle huishoudens in de gemeente Westerveld over een glasvezelaansluiting. In 2019 heeft Digitale Stad namelijk het buitengebied van de gemeente Westerveld al aangesloten op haar glasvezelnetwerk.

Glasvezel van Digitale Stad
Digitale Stad start volgend jaar met het aansluiten van de ca. 6.100 huishoudens. Het gaat om de dorpen Darp, Diever, Dwingeloo, Havelte, Uffelte, Vledder, Wapse, Wapserveen en Wilhelminaoord.

Providers
Het glasvezelnetwerk van Digitale Stad is een open netwerk. Dat betekent dat verschillende serviceproviders hun diensten leveren over het netwerk, zoals KPN, T-Mobile, NLE, Oxxio, XS4ALL en Solcon. Bewoners kiezen zelf de provider met het abonnement dat het beste bij hen past.

Gratis aansluiting
Het gaat om een gratis glasvezelaansluiting. Met de aansluiting krijgen bewoners vrijblijvend toegang tot het open glasvezelnetwerk. Zij kunnen een abonnement afsluiten, maar kiezen zelf of en wanneer zij een abonnement afsluiten.

Geen campagne
In tegenstelling tot het initiatief van RENDO Fiber zal Digitale Stad geen vraagbundelingscampagne uitvoeren. Digitale Stad zal alle woningen in de dorpen van de gemeente Westerveld gratis aansluiten op het open glasvezelnetwerk.

Planning
De aanleg start in 2021. Inwoners ontvangen een brief van Digitale Stad wanneer hun woning wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk. Naar verwachting duurt de uitvoering van het project ongeveer een jaar.

Meer informatie
U kunt meer informatie vinden op www.digitale-stad.nl/westerveld en eventueel een bericht sturen vanaf onze contactpagina https://www.digitale-stad.nl/regio/westerveld/contact/. Daarnaast kunt u telefonisch contact opnemen met Digitale Stad via 085-0711944 of een e-mail sturen naar info@digitale-stad.nl.

Back To Top