Skip to content

NIEUWS

Handtekeningen gezet om glasvezel aan te leggen in Molenlanden.

Het gemeentebestuur heeft met Digitale Stad een samenwerkingsovereenkomst gesloten over de uitvoering van de werkzaamheden rondom de aanleg van glasvezel. Dit in nauwe afstemming met de Stichting Glasvezel Molenwaard dat als initiatiefgroep een belangrijke rol heeft gespeeld om het belang van een goede digitale infrastructuur onder de aandacht te brengen.

Joop Broer van Stichting Glasvezel Molenwaard: “We hebben met Digitale Stad een goede partij gevonden die inwoners en ondernemers gaat voorzien van glasvezel. De technische voorbereidingen worden nu opgestart en naar verwachting start de aanleg medio dit jaar.”

Wethouder Quik: “Dit is een mooie stap in het proces. Digitale bereikbaarheid is met de Coronapandemie nog meer dan eerst een soort van eerste levensbehoefte geworden want lessen worden digitaal gegeven en inwoners werken thuis. Ook voor ondernemers is het van groot belang goed digitaal bereikbaar te zijn.”

In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over bijvoorbeeld de locaties van de wijkcentrales, het aan te leggen tracé, het toezicht door de gemeente en het weer netjes dichtmaken van de bestrating.

Richard Dusink van Digitale Stad: “Aanleg glasvezel kent een doorlooptijd, zeker als het een waterrijk gebied, waarbij er rekening gehouden moet worden met dijken, bruggen, beplanting e.d. Een goed voorbereiding is cruciaal en deze is voor Molenlanden gestart. In afstemming met de gemeente en de Stichting Glasvezel Molenwaard zullen we bewoners stap voor stap informeren over het aanleg proces.”

Back To Top