Skip to content

NIEUWS

Goed Nieuws voor de bewoners van Vledder!

Binnenkort komt de glasvezelvoorbereider van Digitale Stad op bezoek bij alle woningen in het dorp van Vledder. Samen met u brengt hij (of zij) in kaart waar de glasvezelkabel uw woning binnen kan komen en hoe we deze op een later moment afmonteren. Wilt u absoluut geen aansluiting in huis dan kunt u dat ook aangeven.

U kunt de glasvezelvoorbereiders in februari verwachten. Indien u niet thuis bent, komen ze nog een keer terug. Hebben ze u na een paar keer nog niet thuis aangetroffen, dan laten ze een kaartje achter met het verzoek contact op te nemen om een afspraak in te plannen. Ook bij deze voorbereidende werkzaamheden houden de glasvezelvoorbereiders rekening met de maatregelen die de overheid heeft genomen inzake het coronavirus.

Ook de aanleg van het netwerk gaat van start. De aanleg kunnen we grofweg in 3 stappen verdelen:

Stap 1: het hoofdnetwerk wordt aangelegd langs de openbare weg.

Stap 2: de glasvezelkabels worden vanaf de weg naar de woningen geschoten/gegraven.

Het kan zijn dat u van de stappen 1 en 2 wat overlast ondervindt, maar dit proberen wij tot een minimum te beperken. Kort voordat we bij u in de buurt met de aanleg beginnen, ontvangt u een ‘graafkaart’ met informatie en praktische tips. U herkent onze medewerkers aan hun oranje hesjes met het logo van Digitale Stad of Selecta Infratechniek.

Stap 3: er wordt een afspraak met u ingepland voor het realiseren van de huisaansluiting waarbij de glasvezel kabel tot in uw woning (meterkast) wordt geplaatst.
U moet er rekening mee houden dat deze stappen niet allemaal snel achter elkaar plaatsvinden. Soms kunnen daar een aantal maanden tussen zitten.

Digitale Stad streeft naar maximale keuzevrijheid voor u als bewoner en realiseert een open glasvezelnetwerk. Dat betekent dat veel bekende serviceproviders hun diensten leveren over onze netwerken, zoals KPN, T-Mobile, XS4ALL en Solcon.

De bewoners van Vledder kunnen nu GRATIS worden aangesloten op het OPEN glasvezelnetwerk. Zo’n kans kunt u niet laten lopen
Back To Top