Skip to content

NIEUWS

Vijf voordelen van een glasvezelaansluiting van Digitale Stad

1. Open netwerk met vrije providerkeuze
U wordt aangesloten op het landelijke open glasvezelnetwerk. Veel bekende providers leveren diensten via dit open netwerk. Concurrentie houdt de providers scherp. U kunt eenvoudig overstappen van de ene naar de andere provider. U kunt zelf kiezen.
2. Glasvezelverbinding is zeer stabiel
U heeft uw eigen kabel vanaf de wijkcentrale naar uw woning. U heeft dus geen last van buren die ook gebruiken maken van dezelfde verbinding. Je krijgt daadwerkelijk de snelheid waar je voor betaalt bij de provider.
3. Via glasvezel is een extreem hoge internetsnelheid mogelijk
Glasvezel is toekomstbestendig. Op dit moment is 500MB/500MB de maximale internetsnelheid op het netwerk, maar dit wordt binnenkort al verhoogd naar 1000MB/1000MB (1GB/1GB). Als over een paar jaar een internetsnelheid van 4GB/4GB nodig is dan hoeven we alleen de randapparatuur aan te passen. Het glasvezelnetwerk is er klaar voor. Hoge internetsnelheid is van belang bij het ontvangen en versturen van grote bestanden. De gemiddelde bestandsgrootte verdubbelt ongeveer iedere 2,5 jaar. Dit kunnen we afleiden uit de ontwikkeling van de harde schijven op een computer.
4. Glasvezel heeft een gelijke upload- en downloadsnelheid
De upload- en downloadsnelheid zijn gelijk. Dat is een groot voordeel wanneer je ook zelf foto’s en video’s wilt delen met familie, vrienden of bekenden. Op het coax-netwerk (bijv. Ziggo) is de uploadsnelheid meestal maar zo’n 10% van de downloadsnelheid.
5. Alleen internet of een 3-in-1 pakket van internet, televisie en telefoon
U kiest bij een provider het abonnement dat bij u past; alleen internet of een 3-in-1 totaalpakket van internet, televisie en telefoon (en alles wat daar tussen zit). U bepaalt dit zelf. Wilt u televisie kijken via de schotel dan kan dat nog steeds. U bent dan wel iets duurder uit dan met een totaalpakket. Vraag uw provider om de mogelijkheden. De aanbiedingen van de providers zijn in het hele land hetzelfde. Dus geen toeslag omdat u in het buitengebied woont.
Back To Top