Skip to content

NIEUWS

Eerste glasvezelaansluiting in Uden klaar voor gebruik!

Op 10 november is door Digitale Stad de eerste glasvezelaansluiting opgeleverd in het buitengebied van Uden. 6 maanden na de start van de eerste graafwerkzaamheden worden vanaf nu de eerste adressen aangesloten op het glasvezel netwerk.

Bij de familie Vonk, woonachtig aan de Asseldonkweg, is woensdagochtend de eerste glasvezelaansluiting in het buitengebied van Uden gerealiseerd. Een monteur van aannemersbedrijf Selecta Infratechniek heeft namens Digitale Stad de glasvezelverbinding opgeleverd. In aanwezigheid van wethouder Ingrid Verkuijlen, die de laatste handeling heeft gedaan, kan de familie Vonk nu gebruik maken van een snelle glasvezel verbinding.

In de komende maanden worden de 1.500 geselecteerde adressen in het buitengebied van Uden aangesloten op het glasvezel netwerk. Richard Dusink directeur Digitale Stad: ‘Na afronding van de graafwerkzaamheden wordt met de bewoners van elk adres een afspraak ingepland om een glasvezel huisaansluiting op te leveren. Hiervoor zal een monteur van Selecta Infratechniek langskomen om de glasvezelaansluiting in huis af te monteren. We streven ernaar om eerste helft van 2022 alle adressen aangesloten te hebben op het glasvezelnetwerk van Digitale Stad.’

Met de aansluiting krijgen bewoners vrijblijvend toegang tot het OPEN glasvezelnetwerk.

Back To Top