Skip to content

NIEUWS

PERSBERICHT – Aanleg glasvezelnetwerk in buitengebieden Rivierenland nu ook van start in gemeente Tiel

RIVIERENLAND – Deze week gaat de aanleg van het glasvezelnetwerk van Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland van start in de gemeente Tiel. B. Brink, wethouder en algemeen bestuurslid van Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland, gaf hiervoor vandaag de aftrap.

De aanleg van het netwerk gebeurt in stappen en van oost naar west in de regio Rivierenland. Na West Maas en Waal, Neder-Betuwe, Maasdriel en Zaltbommel, is Tiel de vijfde gemeente waar de aanlegwerkzaamheden voor de realisatie van het glasvezelnetwerk zijn gestart. De eerste woningen kunnen naar verwachting tegen het einde van dit jaar of begin 2021 al gebruik maken van supersnel internet. Het totale project neemt ruim twee jaar in beslag.

Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland

De aanleg van het glasvezelnetwerk in de regio is een project van de zeven gemeenten Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel. Zij hebben daartoe de Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland (UBRivierenland, www.ubrivierenland.nl) opgericht. Selecta Infratechniek is de aannemer die het glasvezelnetwerk in opdracht van de zeven deelnemende gemeenten aanlegt. Digitale Stad gaat het glasvezelnetwerk beheren namens UBRivierenland.

De werkzaamheden

De eerste werkzaamheden worden uitgevoerd langs de openbare weg. Vervolgens worden de kabels vanaf de weg naar de woningen gelegd. Voordat het werk bij inwoners in de buurt begint, ontvangen zij een ‘graafkaart’ met informatie en praktische tips in de brievenbus. Daarbij zit ook informatie over hoe er gewerkt wordt in deze tijd van coronamaatregelen. Digitale Stad heeft daartoe veiligheidsmaatregelen genomen bij het uitvoeren van de schouw en het realiseren van de huisaansluitingen bij de inwoners thuis.

Informatie voor inwoners

Om te zorgen dat iedereen in de buitengebieden de kans krijgt om mee te doen, zijn deze inwoners van de zeven gemeenten meerdere malen actief benaderd door de gemeenten. Ook van Digitale Stad hebben de inwoners een folder (met aanmeldkaart) gekregen.

Bijna 69 procent heeft zich al aangemeld

Op dit moment heeft bijna 69 procent van de inwoners in de buitengebieden zich ingeschreven voor een glasvezelverbinding van Digitale Stad. Inwoners in het buitengebied die zich nog niet hebben ingeschreven, kunnen dit doen via www.digitale-stad.nl/rivierenland.

Op de foto: Wethouder B. (Ben) Brink, bestuurslid UBRivierenland, te midden van het team van Selecta Infratechniek, de uitvoerend aannemer. Foto: Raphaël Drent Fotoburo

Back To Top